Even voorstellen; Mark Huijberts (nr. 2)

  • Naam: Mark Huijberts
  • Leeftijd: 44
  • Woonplaats: Schaijk
  • Politieke partij: VVD Landerd
  • Plaats op kieslijst: 2
  • Burgerlijke staat: samenwonend
  • Beroep: Teammanager
  • Hobby’s: Na het afronden van mijn studie bedrijfskunde in juni wil ik het hardlopen weer gaan oppakken. Daarnaast lees ik veel en ga ik graag op reis.
  • Favoriete landelijke politicus: Klaas Dijkhoff

Eerdere politieke ervaring:

Ik heb weinig ervaring in de politiek, al heeft het zeker altijd mijn interesse.

Hoe kijk je aan tegen de Landerdse politiek in de afgelopen 4 jaar?

Sinds vier jaar woon ik in Schaijk en heb ik zijdelings de politiek gevolgd. De politieke geluiden die ik heb opgevangen en waar ik over heb gelezen hebben met name betrekking op het herindelingsvraagstuk en de ontwikkeling van de Maashorst. Ook nu zijn dit belangrijke onderwerpen in de aanloop naar de verkiezingen. Met betrekking tot de herindeling is de eerder gekozen richting naar een Maashorstgemeente waarin Landerd samen met Uden optrekt naar mijn idee een goede richting. Laten we vooral doorgaan waar me mee bezig zijn.

Politieke interessegebieden?

Wonen en veiligheid zijn voor mij de gebieden waar mijn interesse naar uit gaat. Het is belangrijk dat inwoners van Landerd zich veilig voelen in en rondom hun woning. Daarnaast moeten bewoners ook de mogelijkheid krijgen om te kunnen wonen in de woning die past bij hun levensfase. Dus starters in betaalbare starterswoningen en ouderen in (aangepaste) woningen, eventueel met zorg.

Drijfveer om raadslid te worden?

Politiek heeft altijd mijn interesse gehad en ik loop al langer met het idee om wat te doen voor onze maatschappij, al had ik daar nooit echt een beeld bij. Toen ik werd gevraagd voor deze positie werd dat beeld helder. Op deze manier kan ik een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van Landerd.

Waarom kandidaat voor VVD Landerd?

Als liberaal heeft VVD altijd mijn stem gehad, dus daarin was mijn keuze duidelijk. Daarnaast heb ik een sterk team leren kennen met zeer betrokken en gemotiveerde mensen en een daadkrachtige fractievoorzitter. Bij dit team sluit ik graag aan om mooie dingen te bereiken.

Wat wil je over 4 jaar voor Landerd bereikt hebben?

Een uitdaging ligt in het realiseren van een door de inwoners gedragen Herindeling. Ten aanzien van de woningmarkt het realiseren van betaalbare woningen voor jong en oud.

Motto/lijfspreuk?

Niet denken in problemen maar in oplossingen. Er wordt naar mijn idee te vaak gepraat over dingen die niet kunnen in plaats van dingen die wel kunnen. Laten we het daar over hebben. Dus van beren naar proberen.